Friday, July 12, 2013

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για τον άνθρωπο και τη πόλη προτείνει για υποφήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Γεωργιαννάκη

Η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014 έχει ήδη αρχίσει. Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων έχουν δημοσιευθεί. Δεν έχουν αναφερθεί  οι αυτοδιοικητικές πολιτικές και επιλογές  που θα υπηρετηθούν.
Συνδημότισσες/τες
Στο διάστημα που πέρασε από τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη 2010 οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τρόϊκα και των ελληνικών κυβερνήσεων, τα αλλεπάλληλα μνημόνια και ο Καλλικράτης μεγέθυναν τα υπάρχοντα προβλήματα και οδηγούν σε κατάρρευση τους δήμους. Οικοδόμησαν ενα αντιδημοκρατικό και αυταρχικό μοντέλο, στρεβλό, αντιπαραγωγικό, αντιαναπτυξιακό, πελατειακό και διεφθαρμένο. Οι πολίτες απομακρύνονται από ένα γνήσιο λαϊκό θεσμό που αλλοιώνεται,υποβαθμίζεται, ιδιωτικοποιείται και ουσιαστικά καταργείται.  Η αποξένωση είναι κοντά στη πολιτική αλλοτροίωση.
Το σύστημα Καπλάνης-Μίχος αφού υπηρέτησε τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τα προηγούμενα χρόνια, υλοποιεί τώρα τις μνημονιακές πολιτικές. Χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της σύγχρονης πόλης και των ανθρώπων της, δημαγώγησε με πλασματικούς προϋπολογισμούς και έργα με κόστος μεγαλύτερο της αξίας τους και αμφίβολης χρησιμότητας. Εφάρμοσε ελαστικές εργασιακές σχέσεις και υπονόμευσε τις δημοτικές υπηρεσίες. Αδυνατώντας να εφαρμόσει ένα ορθολογικό σχέδιο υπερχρέωσε το δήμο καθιστώντας τη βιωσιμότητα του αμφίβολη. Ο μηχανισμός εξυπηρετήσεων  δημιούργησε ομηρίες και επιβαρύνσεις.
Φίλες και φίλοι
Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση της αυτοδιοίκησης και τον επαναπροσδιορισμό της σε νέες βάσεις. Θεωρούμε την Τ.Α δημοκρατικό, λαϊκό και συμμετοχικό θεσμό διοίκησης με κινηματικό και διεκδικητικό χαρακτήρα. Μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην απόκρουση της σημερινής βάρβαρης πολιτικής.Να λειτουργήσει ως βασικός μοχλός αλληλεγγύης και υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής, ως τείχος αντίστασης στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Η έξοδος από τη κρίση αυτή δεν μπορεί να γίνει από τις δυνάμεις της διαπλοκής,τα στηρίγματα του δικομματισμού, τους υπερασπιστές της διαφθοράς, αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα. Είναι οι ίδιοι που τώρα προσπαθούν να φορέσουν καινούργιους μανδύες, πατούν σε πολλές βάρκες, χρησιμοποιούν την αριστερά ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
Απαιτείται ένα νέος κοινωνικός συνασπισμός που θα συγκροτηθεί στη βάση υλοποιήσιμων πολιτικών, ολοκληρομένου σχεδίου, που θα συνθέτει συμφέροντα και θα ικανοποιεί   λαϊκές ανάγκες, θα συμβάλλει στην ανόρθωση της χώρας. Για αυτό είναι κρίσιμος ο ρόλος του προγράμματος και των προγραμματικών συμφωνιών.
Πολίτες της Αγ. Βαρβάρας
Αυτή τη πολιτική διακηρύξαμε προεκλογικά και προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε το προηγούμενο διάστημα σε όλους τους χώρους. Ο επικεφαλής μας, δημοτικός σύμβουλος Γεωργιαννάκης Γιώργος, άσκησε κριτική επιχειρημάτων, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις διεκδίκησης, έδειξε οτι μια άλλη δημοκρατική συμμετοχική διαχείρηση είναι δυνατή, απέδειξε οτι οποαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στις μικροδομές του συστήματος,  που θα είναι μακριά από τη κοινωνική βάση και τις τοπικές δυνάμεις, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Ο Γεωργιαννάκης Γιώργος είναι η πρόταση μας για υποψήφιος δήμαρχος στη προσπάθεια που θα κάνουμε για τη διαμόρφωση ενός ενωτικού δημοκρατικού ψηφοδελτίου αντίστασης, αλληλεγκύης και ανατροπής.
Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Αγ. Βαρβάρας που εχουν θιχθεί από τις πολιτικές των μνημονίων, που αγωνίζονται για την ανατροπή τους, στους δημοκράτες και ευαισθητοποιημένους δημότες, στους προοδευτικούς και αντιφασίστες πολίτες, στους αριστερούς και κομμουνιστές, τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας, να συστρατευθούν σε αυτή τη προσπάθεια. Να δημιουργήσουμε μαζί τη νέα προγραμματική συμφωνία  που θα διεκδικεί το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της.
Εχουμε σχέδιο.
Εχουμε πρόγραμμα
Θέλουμε και ξέρουμε πως πρέπει να είναι η Αγ. Βαρβάρα που μας  αξίζει.

                                             Τρίτη 11 Ιουλίου 2013

                        Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και τη πόλη

No comments:

Post a Comment