Saturday, September 14, 2013

Αίτημα άμεσης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Ζήτω την άμεση και έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ με θέμα τις νεώτερες εξελίξεις στο Γ.Ν.Δ.Α η Αγ. Βαρβάρα. Σε επίσκεψη μας στο νοσοκομείο σήμερα 14/9/13 το πρωί ενημερωθήκαμε από το σωματείο των εργαζομένων, οτι το σύνολο τους -εκτός από γιατρούς και εργαζομένους ειδικών κατηγοριών - παρέλαβαν τα ειδοποιητήρια διαθεσιμότητας τους,παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη μονάδα τεχνητού νεφρού. Ο αρμόδιος γιατρός μας ενημέρωσε για τους κινδύνους που υπάρχουν από την απουσία γιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της μονάδας. Μας ανέφερε χαρακτηριστικά οτι εκτός από τη συνεχή παρουσία καρδιολόγου είχε αμεση ανάγκη για συγκεκριμένα περιστατικά αναισθησιολόγου και χειρουργού. Η συνεργασία με το νοσοκομείο της Νικαίας δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα περιστατικά, ιδιαίτερα τότε που δεν είναι σε εφημερία. Και η απουσία άλλων ειδικοτήτων δημιουργεί σοβαρά ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας.

Στις συζητήσεις έγινε φανερό, οτι η υπάρχουσα κατάσταση βάζει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και των μελλοντικών νοσηλευομένων. Υπονομεύει  τις υπάρχουσες δομές και κάνει αδύνατη ακόμη και τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων. Το Γ.Ν.Δ.Α οδηγείται σε διάλυση και πλιάτσικο.
Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στο νοσοκομείο αλλά και το σύνολο των κατοίκων τπυ δήμου μας αλλά και των γύρω περιοχών τουλάχιστον.

Εκτός από την άμεση σύγκληση του ΔΣ σας προτείνουμε να πάρετε κάθε μέτρο, που θα μπορούσατε σαν διοίκηση για να ενημερώσετε τους κατοίκους της πόλης, οτι τη Δευτέρα στις 7μμ προετοιμάζεται συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου.

Είμαστε βέβαιοι οτι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι συμφωνούν με το αίτημα μας.

Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Γεωργιαννάκης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος

No comments:

Post a Comment