Tuesday, October 19, 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γιώργου Γεωργιαννάκη – Υποψήφιου Δήμαρχου Αγίας Βαρβάρας

 

 Γεννήθηκε στην Αγία Βαρβάρα το 1953. Τελείωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας και το Γυμνάσιο Αιγάλεω.

 

Το 1971 εισάγεται στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή εντάχθηκε δραστήρια στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα παίρνοντας μέρος σε όλες τις κορυφαίες στιγμές του στη Θεσσαλονίκη, όπως στα γεγονότα της Φυσικομαθηματικής και στην κατάληψη του Πολυτεχνείου. Για τη συμμετοχή του αυτή συνελήφθη και διώχθηκε κατ’ επανάληψη.


Από το 1974 – 1979 οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με την εκλογή του για 3 χρόνια ως πρόεδρο και 2 χρόνια ως Γραμματέα του Συλλόγου Φοιτητών. Συμμετείχε στις οργανωτικές επιτροπές για τη δημιουργία της ΕΦΕΕ και ΦΕΑΠΘ.

Το 1982 – 1992 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και τον υπηρέτησε από τη θέση του Γεν. Γραμματέα και του Προέδρου. Υπήρξε για δυο θητείες μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Σύνταξης Υγειονομικών ως εκπρόσωπος των Υγειονομικών.

Το 1994 – 1998 ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, αντιδήμαρχος πολιτισμού και παιδείας, πρόεδρος στον 2ο Παιδικό Σταθμό, μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου.

Ιδρυτικό μέλος της «Συμπαράταξης για τον άνθρωπο και την πόλη», με την οποία ήταν υποψήφιος στις δύο προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Συμμετείχε δραστήρια σε όλες τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του λαού της Αγίας Βαρβάρας.

Από το 1974 ήταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι τη διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού. Από τότε συνεχίζει τη συμμετοχή του στα κοινά από τις γραμμές του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Εύη Κοντογιάννη κι έχουν δυο παιδιά.

No comments:

Post a Comment